Hastanelerimiz

Bilgi:

Sağlık Bakanlığı Tarafından Yapılan Sağlıkta Kalite Değerlendirmesinde Son 6 Yıldır Mersin'de En Yüksek Puanı Almanın Grurunu Yaşıyoruz.

Detay

Özel Erdemli Yenişehir Hastanesi

Ruh ve Sinir Hastalıkları

Sağlık; bedensel ve ruhsal tam iyilik olarak tanımlanır. Ruh sağlığı ise; kişinin kendisi ile barışık olması ve sosyal çevre ile uyum içinde olması demektir.

Kişinin günlük hayatta karşılaştığı sorunlara bağlı gelişen ufak tefek kaygılar onun hasta olduğu anlamına gelmez.

Ruh hastalıklarına:

• Psikozlar: Gerçeğin bozuk olduğu durumlardır.
  • Nevrozlar: Gerçeğin bozuk olmadığı kaygılar korkular aşırı titiz olmak gibi semptomlarla ilgili hastalık grubudur.
  • Duygu durum bozuklukları: Duygusal alanındaki değişkenliklerle birlikte giden bir grubu temsil eder. Zaman zaman depresyonlar veya aşırı taşkın durumlar gösteren periyodik seyreden hastalık dönemleri dışında kişin tamamen sağlıklı olduğu durumlardır.
  • Kişilik bozuklukları: Pek çok alt grupları vardır. Madde bağımlılıkları da bu bölümde bir alt grup olarak düşünülebilir.
  • Çocuk ve ergen psikiyatrisi: Çocukların ruhsal sorunları kaygıları ebeveyn ilişkileri ve okul ilişkileri dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu bu alana girer. Ayrıca ergenlik çağı gencin zorluklarla karşılaştığı yeni gelişen pek çok duruma uyum yapmaya çalıştığı toplumdan gelen uyaranlarla baş etmeye uğraştığı bir dönemi temsil eder.

Önemle vurgulamak istediğim durum Psikiyatriste başvuran her kişinin akıl hastası olduğu düşünülemez. Semptom ortaya çıktığında semptomları düzeltmek kişinin sorunlarla baş etme mekanizmalarını düzeltmek amacıyla psikoterapi uygulanabilir ve gerekli görülürse ilaç tedavisi düzenlenebilir.

Sonsöz: Günlük yaşantımızın zorlukları içerisinde bu sorunlarla uğraşan uzman hekimlere başvurmak çok büyük oranla kişinin ruh sağlığına kavuşmasında yardımcı olacaktır. Saygılarımla

Ruh Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı
Uzm. Dr. Seyyan GÜNGÖR

Sosyal Medya :

Online Hızlı İşlemler

Online işlemler bölümünden kolay ve hızlı şekilde randevu alabilir,
tahlil sonuçlarınıza erişebilirsiniz.

Erdemli Yenişehir Hastanesi Bizi Arayın Online Tahlil Sonucu